29 Kasım 2011 Salı

Çok Mutluyum!


Hani "pembeyastik" en sevdiğiniz köşe diye bir etkinlik yapmıştı ya, oy çokluğuyla ben seçilmişim.(Bu arada oy kullanan herkese teşekkür ederim)
Sevgili Sebi bana bir hediye gönderdi, biraz önce aldım. Çok güzel bir çerçeve!:)
İçine hemen eşimle bir zamanlar Güneydoğu'ya yaptığımız yolculuktan, Harran da çekilmiş fotoğrafımızı yerleştirdim.
Çok mutlu oldum, çünkü;
1.herkes hediye almaktan hoşlanır
2.katıldığım ilk etkinlikte takdir edilmek zaten başlı başına bir mutluluk....



Tekrar teşekkürler "pembeyastik". Bebeğinizle sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum bende:)

28 Kasım 2011 Pazartesi

Limonlu Pasta


Bu pastayı uzun zamandır yapıyorum. Gerek pratik yapımı, gerekse lezzeti açısından uzunca bir süre davetlerde gözdem olmuştu. Bir süreliğine rafa kalkmıştı, ama şimdi gene gündeme oturdu! Neyse, tarifi şöyle: Önce taze sade bir pastaban alın.(En yeni tarihli olanı şeçmeye çalışın, bazen bayat çıkabiliyor!)

Kreması için: 10 kaşık şeker
2 yumurta
4 bk su
1 küçük çay bk. limon suyu
1 limon rendesi(ben daha az koyuyorum, acılaştırıyor!)
3-4 kaşık buğday nişastası
1 paket hazır krema
Şeker ve yumurtaları çırpın. Su, limon suyu,limon rendesi ve nişastayı da ayrı yerde çırpıp birleştirin. Muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alın, soğuduktan sonra 1 paket kremayı muhallebiye ekleyip tekrar çırpın.
Pastabanın her iki kısmını da az sütle ıslatın. Kremanın yarısını orta kata, yarısını da pastayı örtecek şekilde üstüne sürün. Arzu edilirse kremanın üzerine hindistan cevizi de dökülebilir. Bu pastayı servis etmeden bayağı bekletirseniz(ben 1 gece dolapta bekletiyorum) daha güzel çekmesinin yanısıra, zaman da kazandırıyor!!
Afiyet olsun:)

24 Kasım 2011 Perşembe

Takılar




Bu kolyeyi evdeki eski kum incileri ve parçaları kullanarak yapmıştım. Ucuna da eski kadife kumaşlardan çiçekler yaptım ve püskül ekledim. Severek taktığım salaş bir takı oldu.


Bu bakır ağırlıklı kolyeyi de yeni yaptım. Evdeki kahverengi boncukları ve bakır parçaları kullanarak zincirli,uzun otantik bir kolye oldu. Evdeki yemeniden çıkardığım iğne oyası eklendi.  Çok sevdiğim bir dostuma hediye edilecek:)



23 Kasım 2011 Çarşamba

Alışverişim Geldi!...

Şunun şirinliğine bakarmısınız? Yılbaşı yaklaşıyor ya, artık ne alacağımı şaşırıyorum. Mudo'da uygun fiyata bulunca(%10 indirim ile 22.50TL)almamazlık edemedim.
Bu sadece süs değil, aynı zamanda fonksiyonel bir kutu. Ayrıca içinden çıkan kırmızı havlu da cabası!

Çerçeve fetişiştiyim ben, ihtiyacım olsun olmasın hoşuma giderse almadan duramam. Bu da Paşabahçe Butik'ten aldığım yeni çerçevem.

Paşabahçe de birde bu limonluğu buldum. Hep çayın yanına limon isteyenlere nasıl servis edeceğimi bilemezdim, bu şirin kase beni bu dertten kurtardı.


Son olarak "Madam Coco" ile bugün tanıştım. İsmi, içeriği Fransız ama tamamen Türk ürünleriymiş. Ne zamandır istediğim parfümlü taşı küçük tuvalete asmak için aldım (15TL),şimdi mis gibi kokuyor...


22 Kasım 2011 Salı

Şişelerle Nostalji

Vintage nesnelere ve nostaljik olaylara bayıldığımdan bu kola şişelerini bulunca hemen aldım. Dördü bir kutuda satılıyordu. Resimlerini çekemeden oğluşlar ikisini hemen hüplettiler.
Bizde çocukluğumuzda, askeri gazinoda Türk filmlerini ailecek izlerken(televizyon henüz evlere girmemişti)kola şişelerinin içine leblebileri atarak, içerdik. Bu şişeleri görünce aklıma hep o güzelim 70'li yıllar gelir!....


Tabii şişeleri atamayacağımdan onları şimdilik bu şekilde değerlendirmeye karar verdim....


These vintage bottles reminded me of my childhood days,the lovely 70's, drinking cola with my brother while watching films in the Officer's Club. Accordinly they appeared to be my vignettes now on...

20 Kasım 2011 Pazar

Çikolatalı Kalpler


Kahvenin yanında sunulabilecek pratik bir ikram! Hazır boş çikolata kapları "Kahve Dünyası"ndan alındıktan sonra içini pasta kreması ile doldurdum. Üzerini de mevsim meyveleriyle süsledim.

19 Kasım 2011 Cumartesi

Kereviz Salatası-Patlıcan, Biber Közlemesi


Bugün eski dostlar geldiğinde, onlara kereviz salatası yaptım. Muhtemelen herkes yapıyor ve denemiştir ama ben kerevize ek olarak içine yeşil elma da rendeliyorum. Hatta evde varsa biraz portakal suyu ekliyorum. Bunların dışında tabii ki biraz sarımsak, ceviz kattıktan sonra, sosunu az mayonez ve bolca yoğurt ile tamamlıyorum. Üzerini de ceviz ve kereviz yaprakları ile süslüyorum.

Közlediğim patlıcanları, domates sosu tekniğiyle, konserve yapıyorum. Patlıcanları Aydın'dan gelen sızma zeytin yağına boğarak, buzdolabına kaldırıyorum.

Bugün birde kırmızı biber közleyip, konserve patlıcanlarla salatasını yaptım. Mevcut zeytin yağın içine balzamik sirke ve bol sarımsak katıyorum. Üzerine de maydanoz doğruyorum. Sıkça yaptığım bir salata/meze türü.

16 Kasım 2011 Çarşamba

Çuval bezi çalışmaları

Bloglardan takip ettiğim kadarıyla Amerikada acayip çuval modası var. Bende yıllar önce çuval bezi+yemeniden masa örtüsü yapmıştım. Artık o örtüm durmuyor ama çuval bezinden arta kalan parçaları neyseki atmamışım. Onları depodan bulup çıkardım.
Önce runner için kenarlarını kanaviçe yapar gibi işledim ki, etrafındaki ipler atmasın. İç kısmına da elimdeki sutaşından biye geçtim. Evdeki iki kaseyi de sıcak silikon kullanarak çuval ile kapladım ve sutaşı ile bağlantı yerlerini kapattım.

Ortadaki mumluğu da yıllar önce Beytepe Kampüsünden topladığım değişik kozalak, kestane ve kabuklu kuruyemişlerle yapmıştım.

Anneme ait çok eski İngiliz tabaklara ise yeni el koydum. Sağolsun, eskilere düşkünlüğümü bildiğinden, her seferinde beni kırmıyor.


It was the time for me to activate my plan for the burlap runner and candle holders wrapped in burlap using silicon. I hand crocheted all the way round to avoid threads going off. Then with the bias tape that had been stored away with the burlap came into scene and I hand-stitched all around as well. The big candle holder in the middle had been made with different pine cones that I had collected from the woods where I worked and nuts long time ago.

Yenilenen Abajur


İşte yenilenen abajurlarım! Onlarda ikinci el Amerikan.Aldığımda birinin orijinal şapkası vardı,diğerinin yoktu bile. Bende hemen Avizeciler çarşısının yolunu tutup, hasır görünümlü şapkalarını yaptırdım. İkisi bana 200TL civarına mal oldular.

15 Kasım 2011 Salı

Evimden bir köşe




Bayramdan önce, pembeyastik.blogspot.com "en sevdiğiniz köşe" diye bir etkinlik başlatmıştı. Bende salonumdan bu köşe ile katıldım. Bakalım sonuç ne olacak (katıldığım ilk etkinlik olduğu için heyecanlıyım)




13 Kasım 2011 Pazar

Yenilenen Çiçeklik


Bu objeyi bir arkadaşım yıllar önce hediye etmişti. Artık bir değişiklik zamanı geldi deyip, ilk defa bir metali boyamaya giriştim.
Önce birkaç kat beyaza boyadıktan sonra su yeşili bir renge boyadım. Kuruduktan sonra biraz zımparaladım ve en son eskitme  uyguladım. Şimdi girişte,dresuarın üzerinde yerini aldı, içinde de bahçeden kuruyan ortancalar....
I decided to revamp this old vignette of mine. After painting it white and pale green, I sanded it slightly and gave an aged look by waxing. Now it stands on the dresser in the foyer with the dried hydrangeas from the garden...

10 Kasım 2011 Perşembe

Yenilenen Avize



Bu eski Amerikan avizeyi gene Ulus'tan buldum. Aldığımda üç tane orijinal şapkası vardı ve biraz eğrilmişti.


Öncelikle lambaların vidalarını sıkarak işe başladım, böylece sabitlendiler. Ulustaki avizeciler çarşısından da 5 adet şapkasını yaptırttım. Sağolsun babamda dün girişe montajını yaptı. Allahtan elektrik aksamında bir sorun çıkmadı, zira kontrol etmeden almıştım heyecanla! Böylece bana şapkalarıyla 110TL'ye mal oldu....



Recently I came across to this thrifty chandelier by chance. I had always wanted such a romantic one for the foyer and when I saw this American knock off piece, I bought it immediately without hesitating (even without checking!!) It only had three original, old lamp shades. So accordingly,I cleaned and screwed up some parts and had five new lampshades made. It cost me less than $50 in total.








2 Kasım 2011 Çarşamba

Satranç Sehpası Boyama


Daha önce bu sehpayı ele alacağımından bahsetmiştim. Sonunda aklımdakini gerçekleştirebildim ve sonuçtan çok memnun kaldım doğrusu! Artık oğluşların oynayabilecekleri bir satranç sehpaları var.
Bu,camı taşınırken kırılmış, atıl durumdaki sehpayı önce beyaza boyadım, sonra Antiquing Medium ile eskittim. Hareket katsın diye "Atölye Nar"ın dekopaj resimlerinden satrançla ilgili resimlerinden çıktı alıp, üç tarafa yapıştırdım ve bacakların üst kısımlarını koyu yeşile boyadım. Açılan tarafa da daha önceki artan resimlerin bordürlerini uygulayıp boyadım . Bu arada camcıma gidip, satranç için kareli cam sipariş ettim, o da tam istediğim gibi oldu. Vernikledikten sonra büyük oğlumun küçükken Mısır'dan aldığı kemik satranç taşlarını üzerine yerleştirdim.
Ben çok beğendim. Tasarladığım gibi hem estetik, hem fonksiyonel oldu:)

This was my old cofee table with a broken glass on top. I wanted it to be functional again and use it as a chess table for my sons. I painted it all white first , then for an aged look I used Anttiquing Medium and applied chess decoupages on three sides. To  add some colour, I painted the top parts of the legs dark green. Finally I had a glass cut on top with suitable squares for chess. Eventually drumroll! please, here it is....I really liked it when finished, even more than I imagined (lol)





1 Kasım 2011 Salı

Yaka Çiçeği


Yeni pantolonumun paçalarını kısaltırken, kesilen parçalara kıyamadım ve elimde oynarken baktım güzel bir çiçek oluyor. Bende şeritlerin alt kısmını iplikle büzdükten sonra kıvıra kıvıra elimle çiçek şekli verdim. Arkasından iyice dikerek birbirine tutturdum ve küçük bir parça ile arkayı kapattım. Sonra bir çengelli iğne tamamdır!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...