27 Şubat 2012 Pazartesi

Poster Şıklığı

Yeni iş yerimin giriş duvarı aynen böyleydi. Bende buraya derinlik verecek, aynı zamanda iş yerinin temasına uygun olacak bir poster yapıştıralım istedim. Sonuç mu? Mükemmel! 


Nasıl yaptığımızı da anlatayım. Londra'da çekilmiş fotoğrafların arasından birkaç tane seçtim. Reklamcımızla çalışarak, nerelerin atılacağını, photoshop yapılacağını belirttikten sonra benim işim bitti. Birkaç gün sonra gelip, iki parça halinde duvara sticker yapıştırır gibi yapıştırdılar. Oldukça uygun bir fiyata koridorun çehresi değişti!
Aslında alt tarafta logomuz ve adımızda yazılı, ama reklam olmasın diye sansürledim!:)

Bu da aslında Londra'daki köprünün renkli bir fotoğrafı idi. Ben siyah beyaz olsun istedim ve gereksiz ayrıntıları çıkarttırdım. O da çok güzel oldu bence:)

These photos are from my new office. They were origionally shots taken in London on a touristic visit. I had some of them being made big posters for the dull walls of our office. I think the result is perfect. I think I need some more:))  

13 Şubat 2012 Pazartesi

Örgü Bere

Bu bereyi bir günde, tabii komşum Melek'in yardımıyla, ördüm. Bu arkadan görünüşü. İlk önce 6 numaralı şişle 32 ilmek başlayarak 52 sıra örüyorsunuz.

 
Daha sonra 10 sırayı kesiyorsunuz, bu bant kısmı oluyor. Kalanı da 1 kesip, 1 bırakıyorsunuz ve bitince elinizce çekerek söküyorsunuz ve ajuru elde ediyorsunuz. Sonrada iki ucu birleştirip diktikten sonra, tığ ile çiçeğini ördükmü tamamdır!

9 Şubat 2012 Perşembe

Kokoş Örgü Eldivenler

Bu şirin, kokoş eldivenleri sevgili komşum Melek tasarlayıp, örüyor. Kimisini kürkle, kimisini fistoyla yada dantelle süslüyor. Hepsi birbirinden harika, hangisine bakacağımı şaşırdım. Bu sene kış pek yaman geçtiğinden ben iş yerinde de devamlı parmaksız eldiven takıyorum, onun için bunlar tam bana göre; hem şık hem fonksiyonel. Bu akşam uğradığımda yaptıklarını fotoğrafladım. Kış geçmeden kopya çekin bence! 




2 Şubat 2012 Perşembe

Doğadan Bedava Güzellik Kremi


Merhabalar, ne zamandır sizlerle bir güzellik sırrımızı paylaşmak istiyordum. Hani yazın Ege ve Akdenizde etrafta doğal yetişen  kaktüsler  görürüz ama ne olduğunu bilmeyiz. İşte o kaktüsler aslında "Aloe Vera" imiş, bizde geçtiğimiz yaz öğrendik. Nasıl mı, anlatayım. Kayınvalidemin cildi yıllardır sorunlu idi. Yüzü devamlı sürette  benek benek kızarır ve acırdı, İzmirde kaç doktora gittiyse sonuç alamadı. Yazın Didim'e gittiklerinde arkadaşı bu bitkiyi önerip, cilde çok iyi geldiğini söylemiş. Gerçekten  devamlı kullanınca mucize gibi birkaç haftada yüzü tamamen geçti! Gözümle görmesem hayattta inanmazdım!
Sonra bütün sülale gidip, çiçekçiden saksı saksı bu bitkiden edindik. Bende iki kök almıştım, terasımızda gayet iyi gelişti hatta yavruladı. Hergün azıcık ucundan koparıp, içinin jel kıvamındaki sıvısını yüzünüze, elinize sürebilirsiniz. Ben bu sıvıyı sürünce kreme gerek kalmıyor, gayet güzel nemlendiriyor; sabah akşam sürüyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...