26 Temmuz 2012 Perşembe

Buzdan Çanak


Uzun zamandır yapmadığım buzdan kaseyi, geçen gün arkadaşları davet edince bu sıcaklarda iyi gider diye düşündüm. 

İçine de istediğinizi koyabilirsiniz; buz, içecek vs. Ben bahçemizin meyveleri ile doldurmayı tercih ettim.


Yapılışına gelince de; önce derin bir kase ediniyorsunuz, sonra da onun içine konabilecek başka bir kap. İçe konan kabı ayarladıktan sonra bantlarla tutturuyorsunuz ki, kaymasın. Büyük kabı suyla dolduruyorsunuz ve suya çeşitli meyve, yaprak, çiçek atıyorsunuz ki, donunca dekoratif dursun. Sonra buzlaobında donana kadar bekletiyorsunuz (1 gece bekletseniz daha iyi donuyor!) Sonra bıçakla kenarlardan biraz sıyırarak kapları çıkarıyorsunuz.



21 Temmuz 2012 Cumartesi

Teras Keyfi


Sonunda terasımızı da kullanıma açtık! Gündüzleri değil, ama akşamları püfür püfür pek güzel oluyor. Elimden gelse her yeri fenerle donatacağım. Yerdekileri Mudo'dan almıştım. Sehpanın üzerindeki Paşabahçe'den, masadakilerde tabii ki IKEA!




Teras hazır olunca, ilk davetimiz de verildi.




Tepe'den çok severek aldığım taş kuşlarım ve saksı da masaya eşlik ettiler.

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Balkonda Yaz

 Balkonu yaz için yeniden düzenledim. Bence, akşam çaylarımızı içebileceğimiz keyifli bir mekan oldu.
Hasır storlar önceden vardı. Yerdeki hasır ve koltuk IKEA'dan. Yerdeki fener Paşabahçe'den. Sehpa  malumunuz benim eserim.



8 Temmuz 2012 Pazar

Dresuar Dekoru


Ne zamandır evle uğraşamıyordum, nihayet bugün biraz el atabildim ve girişteki dresuarın artık zamanı gelmiş olan aksesuarlarını değiştirdim.

Artık herkesce malum beyaz vazo IKEA'dan, içindeki yapma açelyaları çok önceden almıştım. Kokulu mumlar da IKEA dan. Beyaz çerçeveyi Koçtaş'tan almıştım, çok sevdiğim kuşlarımı da Tepe'den. Tek değişmeyen arkadaşımızın hediyesi fil mumluk oldu. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...