29 Ağustos 2013 Perşembe

Saksıda Karpuz mu Olurmuş?

 Tatilden dönüşte, karşılaştığımız başka bir sürpriz de saksıda kendiliğinden çıkan karpuz oldu! Saksılara genellilke çay posası dökerim. Bu sefer yenilen karpuzun çekirdekleri de atılınca bol miktarda karpuz fideleri çıktı. Bende yeşillik olsun diye ellemedim. Eve gelip te terası yıkarken bir baktım ki saksının arkasında, kuytuda yerde birşey var. O kadar şaşırdım  ki, hazine bulmuş gibi sevindim doğrusu. Yerden alıp, saksının için yerleştirdim bu sevimli şeyi. Bakalım ne kadar büyüyecek...
 

 Bunlarda ortancanın içinden fırlamış. Nemli tutsun diye ellemiyorum.


27 Ağustos 2013 Salı

Evdeki Sürpriz

 
 Uzunca bir aradan sonra merhaba! Yaklaşık 1 aydır memleketim Karadenizdeydim. Annemlerin yazlık evlerindeydik, dolayısıyla uzak kaldım. Fındıkla bol bol haşır neşir olduk. Eve dönüğümüzde çok hoş bir sürprizle karşılaştık. Oğlumun penceresinin önündeki çiçeklikte 2 adet mini yumurta bulduk. Oğlum benim koyduğumu düşünmüş. Anneleri ara sıra gelip, yumurtaların üstüne yatıyor. Bizde rahatsız etmiyoruz. Yavrularımızı  4 gözle bekliyoruz...




1 Ağustos 2013 Perşembe

Portakallı, tarçınlı Nazarlık

 Bu aralar limon, portakal derken narenciye takılıyorum . Kilere astığım yeni nazarlığım... Hem kem gözlerden, hem güvelerden korusun diye:)

 Epey bir evvel aklımdaydı aslında bu tür bir nazarlık yapmak, ben  bir mağazada farklı şekillerini görmüştüm ama benimki bana özel oldu. Evde epeydir duran iki portakalın(artık büzüşmüş olan) kabuğunu soydum ve şeritler halinde kestim. Naylon ipi 2 kat yaparak kafama göre biraz portakal, biraz tarçın kabuğu ve evde bulduğum bilumum nazar boncuklarını dizdim. Aslında karanfil de dizilecekti ama iğne ile delemedim, portakalların aralarına sokuşturdum. Bu arada tarçın kabuğunun ancak bazılarını suda bekleterek yumuşatabildim. 

 Bir tane uzun, mecburen bir tane de kısa yapabildim (portakal bitti, limonda olabilirdi ama uzun-kısa daha iyi olur diye düşündüm). Kilerin kapısına asıverdim ki gerçekten kurular böceklenmesin diye. Böylece 2 portakalla 2 kuş vurmuş oldum! Hem nazarlık, hem böcek savarlık :)  Nazar boncuksuz olarak limon ve portakaldan dolap içlerine de yapacağım, malum güveden korumak için bu sefer.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...