7 Aralık 2016 Çarşamba

Karasu Kaçamağı

Hafta sonu adını sıkça duyduğum Adapazarı'na bağlı Karasu'da aldık soluğu. Ankara'dan Adapazarı otobandan yaklaşık 3 saat, Karasu da 56 km. Pek hayalimdeki tatil yöresi ile karşılaştığım söylenemez doğrusu. Turizm adına pek bir şey yapılmamış. Halen inşaat halinde ama çevre düzenlemesi, altyapı vs. adına kat edilecek çok yol var. Güzel olan uçsuz, bucaksız güzel kumlu plaj. Bütün sahil boyunca denize giriliyordu. 
Kalabileceğimiz birçok apart otel ve pansiyon denemelerimiz başarısızlıkla sonuçlandı. Maalesef kirli ve gereksiz pahalıydılar. Tam pes etmek üzereyken, son olarak "Karasu Otel"i denedik ve içimize sinerek o gece konakladık. Ertesi gün olimpik havuz ve küçük aqua-park'ının tadını çıkardık.



Çevrede gezilebilecek yerleri soruştururken "Acarlar Longozu"n dan bahsettiler. Otelden ayrıldıktan sonra yaklaşık 15 dk sonra oradaydık. Muhteşem bir tabiat harikası, çok güzel ahşap yürüme yolu yapmışlar. Bizde ailece tur atmak için pedallı yunuslara bindik. Nilüferler ve ördekler arasında gezi çok hoştu doğrusu!






Oradan çıkıp, merkeze geri dönerken Sakarya nehrinin denize döküldüğü dalyana geldik. Buna şahit olmak çok güzel...

Ankara'ya dönüşte, diğer taraftan yani Akçakoca üzerinden geri döndük. Karasu'dan sonra yol oldukça virajlı  ve dar (klasik Karadeniz) ama bir o kadar da keyifli, özellikle Melenağzı'na hayran kaldık. Kısa bir süre sonra Akçakoca'ya geldik. Öğle yemeğimizi yedikten sonra yol üzerinden biraz saparak varabileceğimiz "Fakıllı Mağarası"nı görmeden gitmek olmaz dedik. Köy içinden geçerek bu küçük mağaraya geldik. Açıkçası çok muhteşemlerini gördüğümüzden, bu bize oldukça iddiasız geldi ama görmeden bilinmez tabii... Bu arayı da gördükten sonra, böylece Bütün Karadeniz şeridini eksiksiz tamamlamış olduk.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...