16 Ekim 2011 Pazar
Kremalı Tavuk
Etobur çocuklarım için her türlü et varyasyonunu deniyorum. Bu tarif de görümcemin yazın bize yaptığı bir yemekti.(Bir önceki makarna tarifiyle temelde aynı). Hem pratik, hem de lezzetli olunca arada yapıyorum. Tavuk göğsünü kuşbaşılık doğradıktan sonra, çeşitli sebzelerle beraber soteliyorsunuz. Hala bulunduğundan ben kırmızı biber ve markette bulduğum istiridye mantarı kattım. Tuz, karabiber, artı istediğiniz baharatı katın.
İstediğiniz kıvama gelince (ben tavuğu iyice kavuruyorum) ocaktan alıp, kremayı ekliyorum. Kremayı göz kararı ekliyorum. En üste de kaşarı rendeleyip, her zamanki gibi kaşar eriyene kadar fırında tutuyorum. Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder