Bir diken çeşidinin körpe dallarından yapılan "Melevcen" kavurması
Fırında sebzeli balık. Genelde annem palamutla yapar, ama bu sefer somon ile yapmış.
Bu da meşhur turşu kavurmamız...
Son olarak "çökülce" tabir edilen, çiğdem türü bir bitki! Kökü ve sapları haşlanıp, daha sonra yumurta ve una bulanıp tavada kızartılıyor. Bambaşka bir lezzet!...
kurban olduğum karadeniz mutfağı bu işte. annenizin elleri dert görmesin.valla canım çok çekti buzluktan lahana sarması pişireyim iyisimi... sevgiler ebru
YanıtlaSilAfiyet olsun, böyle acil zamanlarda dolapta birşeylerin olması iyi oluyor:)
Silohhhh. resimlere bakınca bittim eridim. bayılıyorum karadeniz yemeklerine . sadece çökülceyi bilmiyordum. eminimki onunda tadı diğerleri gibi müthiştir. benim içinde tadını çıkararak yiyin. annenizin elleri dert görmesin. öperim o değerli ellerinden.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, hepimizin annesi sağolsun. Onların yemekleri bambaşka:)
SilSibelciğim kalan fındıkları da hani biz gidip hem toplasak hemde şu kapatılan balkonun tadını çıkartsak nasıl olur? hatta yazarken b,ile orada olduğumun hayalini bile kuruverdim bizim kaç senedir gitmek isteyipte gidemediğimiz karadeniz gezisinin küçük bir kısmını da yapmış oluruz valla yazanlardan imreniyorum. deniz tatili çok beni açmaz ama ölmezde kısmet olursa yaza haziran gibi tek dileğim karadeniz gezisi.. hele ki şu tatmadığım ama çok merak ettiğim karadeniz lezzetlerin tadına bakabilmeyi çok istiyorum.. Kocamaaan sevgiler
YanıtlaSilMemnuniyetle Şükran hanım. Denk gelirsek beklerim zaten. Görüşmek üzere, sevgiler...
YanıtlaSilSibelciğim yemiştim Karadeniz gezisinde bunu Vonalı'da. Muhteşem gerçekten
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilVonalı da babamın akrabası olur, ne tesadüf değil mi?
SilMelevcen , turşu ve kirmit mantarın kavurmasına aşığıııııım ;)
YanıtlaSilSizde Karadenizlisiniz yani? Sevindim:)
YanıtlaSil