28 Kasım 2011 Pazartesi

Limonlu Pasta


Bu pastayı uzun zamandır yapıyorum. Gerek pratik yapımı, gerekse lezzeti açısından uzunca bir süre davetlerde gözdem olmuştu. Bir süreliğine rafa kalkmıştı, ama şimdi gene gündeme oturdu! Neyse, tarifi şöyle: Önce taze sade bir pastaban alın.(En yeni tarihli olanı şeçmeye çalışın, bazen bayat çıkabiliyor!)

Kreması için: 10 kaşık şeker
2 yumurta
4 bk su
1 küçük çay bk. limon suyu
1 limon rendesi(ben daha az koyuyorum, acılaştırıyor!)
3-4 kaşık buğday nişastası
1 paket hazır krema
Şeker ve yumurtaları çırpın. Su, limon suyu,limon rendesi ve nişastayı da ayrı yerde çırpıp birleştirin. Muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alın, soğuduktan sonra 1 paket kremayı muhallebiye ekleyip tekrar çırpın.
Pastabanın her iki kısmını da az sütle ıslatın. Kremanın yarısını orta kata, yarısını da pastayı örtecek şekilde üstüne sürün. Arzu edilirse kremanın üzerine hindistan cevizi de dökülebilir. Bu pastayı servis etmeden bayağı bekletirseniz(ben 1 gece dolapta bekletiyorum) daha güzel çekmesinin yanısıra, zaman da kazandırıyor!!
Afiyet olsun:)

3 yorum:

  1. Hello! Thank you for visiting my blog and for your lovely comment! I can't read your post but your lemon cake looks wonderful! Have a great day!

    YanıtlaSil
  2. Hımmm.. çok güzel görünüyor. Tarifin çok pratik.. İlk fırsatta yapmayı istiyorum. Paylaşımın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldin Tasarıbell, evet gerçekten pratik ve lezzetli. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...