1 Aralık 2011 Perşembe

Yenilenen Çeyiz





Şimdi lavantalık olarak kullandığım bu dantel işi annemin çeyizinden çıkmıştı. Bende eskilere meraklı olduğumdan, değerlendiririm diye el koymuştum. Sanırım o zamanlar muskalık yada iğnelik olarak kullanılıyormuş. Sandıktan çıkardığımda sandık lekeli, biraz yırtık haldeydi.


Önce leke çıkarıcısı ile lekeleri, neyse ki, halledebildim. Söküklerini tamir ettikten sonra, evde kola olmadığından eski usul nişastalı suda kolaladım. İçine, bahçemden topladığım lavantalarımı koyduğum pembe keseyi de diktikten sonra son olarak kenarından minik pembe kurdeleyi geçirdim, ve işlem tamam....
Şimdi yatak odamda komodinin çekmecesine asılı, her sabah bana rahmetli anneannemi hatırlatıyor...

Üstüne dua işlenmiş bu minik, pembe yastığı da Suriye de görevliyken bir öğrencim hediye etmişti. Onun için değeri büyük, baktıkça oradaki dostlukları hatırlatıyor...



This precious crochet piece I inhereted from my mum had been made by my granny years ago. I do not know the exact function of it then, but now I use it as a lavender sachet filled in from my garden. I had to wash it carefully and fix some parts and starch it. Now I'm delighted with this eye candy which reminds me of my granny every morning in my bedroom.
The other one, written in Arabic, was a present from one of my students in Syria...

5 yorum:

  1. Aynından rahmetli anneanemde vardı. Çok zarifler:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, iyi bir geri dönüşüm olmuş, elinize sağlık. çarpı işi gibi görünüyor ,sanırım öyle, minik yastığın üzerinde Arapça bir yazı var, merak ettim nedir biliyor musunuz? :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler....

    Evet minik yastık çarpı işi, ama ne yazdığını şimdi hatırlayamıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Kapalı sandıktan gün ışığına çıkarıp ne güzel değerlendirmişsin. Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  5. aaa bu iğnelikten anneminde vardı:)))çocukluğummm:(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...