Epeydir canım ayva tatlısı çekiyordu. Bahçemizden topladığımız ayvalarla tatlısını yapayım derken, "reyhankokulu.blogspot.com." daki tarifi gördüm. Değişiklik olsun diye o tarifi uyguladım ve hoş, hafif bir tatlı oldu.
Ayvaları soyup, şeker, tarçın ve karanfil ile pişirdikten sonra üzerine ceviz serpip bir kaba alıyorsunuz.
Ben tarifteki muhallebinin yarısını yaptım: 500 ml süt+2 kaşık un+1/2 bardak şeker+1 yum sarısı. Piştikten sonra 1 kaşık tereyağ ve vanilya ekledim.
Ayvaların üstüne muhallebiyi döktüm. 1 yumurtanın beyazı ile 1 kaşık şekeri çırptım ve muhallebinin üzerine döktüm. Fırında üstü kızarana dek beklettim. Afiyet olsun!
çok hafif bir tatlı taze ayva ile de mis gibi olmuştur ellerinize sağlık...
YanıtlaSilGerçekten de pek güzel oldu, aslında bekleyince daha da hoşuma gitti. Tarif için teşekkürler:)
SilElinize sağlık, profiterol tarifine o kadar yorum yazdım ama oturum açmamışım, silindi gitti. Profiterolü bu defa sizin tarifinzle denedim, "mikenmel" oldu :) Tarifler için çok merci...
YanıtlaSilKocaman sevgiler