Yılbaşı gecesi için yaptığım tatlı Profiterol oldu. Bu tarifi yıllardır kullanırım.
Malzemeler: 3 yumurta
1 bk su
1 bk un
100 gr margarin
1 fiske tuz
Önce suyu tencerede kaynatın. Margarini ekleyip, eritin. Bir fiske tuz atıp, 1 bk unu ekleyip hızla karıştırın. Hamur hafif sararana dek karıştırın ve ateşten alın. Ilıyınca teker teker yumurtaları kırın ve her seferinde hamura yedirin. Kaşıkla, istediğiniz büyüklükte, hamurdan parçalar alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış fırında (mutlaka kızgın fırına sürülecek) 200 derecede pişirin. Parçalar kabarıp, üstleri kızarınca fırından alın ve soğumaya bırakın. Soğurken içinin kremasını yapabilirsiniz.
Krema Malzemesi: 1/2 kg süt
1 bk şeker
3 kaşık tepeleme un
100 gr margarin
vanilya
Sütü ve şekeri çıpıp, tencereye alın. İçine unu ve vanilyayı ekleyip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pasta kremasını yapın.
Ilıyınca topları alt kısmından bıçakla biraz kesin ve küçük kaşıkla içini krema ile doldurun. Topları kule gibi üst üste dizin.
Profiterolün üst çikolata sosuna gelince tembellik yapıyorum ve hazır çikolata sosu kullanıyorum.
Afiyet olsun!
Bu tarifle "yesilmutfaktantarifler" in ev sahipliği yaptığı Porselen Demlik Çay Saati 71.Hafta etkinliğine katılıyorum.
vayyy harika görünüyor.şimdi ankara da olmak sana misafir gelmek ve bu güzellikten yemek vardı ama ekran başında yutkunmak düştü.etkinlikte başarılar dilerim ellerine sağlık afiyetler olsun
YanıtlaSilSerpil hanım keşke gelseniz, misafirim olsanız:)
YanıtlaSilHer zaman beklerim:))
etkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarifin yayında sevgiler.
YanıtlaSiliçinde çikolata olan herşeye bayılıyorum ben yaa, çok leziz görünüyor, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilbu arada kitap çekilişimi siz kazandınız sibel hanım ;) iletişim için bana mail atarsanız sevinirim..
Çok teşekkürler. Çekilişlerde pek şanslı değilimdir, şaşırdım vallahi.
YanıtlaSilKitaplarımı 4 gözle bekliyorum:)
Offffff....bana göre en güzeli bu manzara :))
YanıtlaSil