14 Mayıs 2012 Pazartesi

Şöminelendim


İşte yeni yapılan şöminem sonunda huzurlarınızda! Elektrikli şömineyi hazır Bauhaus'tan aldığımı bir önceki postta yazmıştım. Marangozuma ona uygun çerçevesini yaptırırken ,kullanışlı olsun diye bir de üstüne niş yaptırdım. 

Yalnız bir eksiği kaldı; o da nişin, duvarların kaplı olduğu aynı, duvar kağıdı ile kaplanması. Maalesef o da bana düşüyor! Vaktim olunca hallederim artık, şimdilik böyle kullanıyorum.

 
Şöminemin pervazında çok sevdiğim kuş figürlerim yer alıyor)
Akşam olunca hem spotları, hem de şömineyi yakmak salona  ayrı bir hava veriyor...


14 yorum:

  1. Vallahi pek güzel olmuş. Ben şömine delisiyim ama bizde odunlu olanından var,yakıyoruz sık sık . Ohhh sefamız olsun Sibel hanımcığım! Güzel güzel sohbetler ,çaylar kahveler haftada bir de şarap olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) İnşallah çıtır çıtır odun yaktığımı da terasa yaptıracağım. Salon müsait değildi gerçek şömineye, şimdilik böyle oldu.(Yılbaşını ve karı 4 gözle bekliyorum şimdi!)
      Sevgiler...

      Sil
  2. çok beğendim süper olmuş.zevkinize hayran oldum.iyi günlerde kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun Serpil hanım, her zamanki gibi beni motive ediyorsunuz. Eksik olmayın, sağlıkla kalın...

      Sil
  3. itiraf etmek gerekirse bir önceki postu okuduğumda şöminenin kapı önünde öylece kalacağını düşünmüştüm. Şimdi şu hali görünce hayran kaldım gerçekten. Apayrı bir hava katmış o niş, spotlar, şöminenin çevresindeki çerçeve. Kısacası hepsi:) Hem aklınıza hem ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) (Aşkolsun, hiç öyle kapı ağzında bırakır mıyım!)

      Sil
  4. bayıldmmmmmm bu somıneyeee! bu arada cekılısım var beklerım :)

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/2012/05/dikkat-hediye-varrrrr-giveaway.html

    YanıtlaSil
  5. Çok akıllıca. Fikrine sağlık arkadaşım. Bizim yeni evin planında salonda köşe şömine vardı. Şöyle bir araştırdım. 3000TL'den başlayıp Allah ne verdiyse 10000-20000 gidiyor artık. Düşündüm ki, benim ailemin kültüründe şömine yok. Üstelik şömine bakım ister, ekstra temizlik ister. Dolayısıyla hiç kullanmayacağımız bir şeye sermaye yatıracağız. Eşimi ikna edip bacayı tavandan kapattırarak işi kökünden çözdüm. Şimdi düşündüm de acaba kötü mü ettik:) Gerçi ben memnunum, sadece dekoratif bir obje olacaktı bizim için. Kullananlar güle güle kullansınlar. Sorum şu: Kapının, yani şimdiki şöminenin arka tarafında ne vardı ve şimdiki görüntü nasıl:) Çift taraflı bir şömine mi oldu yoksa?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, doğrusu bende kullanabileceğim bir şöminem olsun isterdim ama o köşeyi değerlendirmek adına dekoratif bir unsur oldu.
    Kapı kridora açılıyordu ama hep kilitliydi, kullanmıyorduk. Bende kapıya hiç dokunmadım, gene aynı şekilde duruyor. Yani koridordan bakınca kapı şeklini aynen koruyor.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Marangozunuz kim çok güzel yapmış dolabını da çok beğendim güle güle kullanın :)
    Bana da çok lazım iyi bir marangoz bu aralar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ustam Ankara Sitelerde, Abdullah Usta. Ankara iseniz, telefonunu verebilirim.

      Sil
  8. Merhaba;
    Siz yazalı baya olmuş ama ben genede öğrenmek istedim şömine çerçevesi ne kadara maloldu? Cevap verirseniz sevinirim.Bu kışta keyfini çıkarırsınız bolca umarım.sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Elif hanım,
    Evet epey oldu. Yalancı şömineyi Bauhaus'tan 250-300TL civarında almıştık, hala var. Çevresini de ustaya (nişle beraber) yanılmıyorsam 400-500 TL civarına yaptırdık. Beğendiğinize sevindim:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...