5 Mart 2013 Salı

Ankara Tava

Marketten et alırken basılı tariflerden birini aldım: "Ankara Tava". Aslında bu değişik bir versiyonuydu Ankara Tava'nın. 

Yarım kilo kuzu etini tavada güzelce  kızartıp, baharatladıktan sonra garnitürle(veya istediğiniz sebze ile) kendi suyunda biraz pişiriyorsunuz. Ayrı bir kapta 2 yumurta, 1 bardak un ve 1 bardak yoğurdu karıştırdıktan sonra, eti bu karışıma ilave edip fırında(180 derece) yaklaşık 20-25 dakika pişiriyorsunuz.

4 yorum:

  1. mutlu exclusive design5 Mart 2013 23:18

    Afiyet olsun şekerim.. Güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
  2. Ankara tavaya bayılırım...Bizim iş yerinde çıkar bazen...Bir kere evde kendim deneyeyim dedim ama beceremedim...Senin ki nasıl oldu...Tadından bahsetmemişsşin.Umduğun gibi mi oldu...Bende denemek istiyorum da....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bende bunu ilk denedim, ama bu klasik Ankara tava tarifi değil bence. Evdekilerin damak tadına pek uydu diyemem. Başka tarifleri de deneyeceğim. Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...