Marketten et alırken basılı tariflerden birini aldım: "Ankara Tava". Aslında bu değişik bir versiyonuydu Ankara Tava'nın.
Yarım kilo kuzu etini tavada güzelce kızartıp, baharatladıktan sonra garnitürle(veya istediğiniz sebze ile) kendi suyunda biraz pişiriyorsunuz. Ayrı bir kapta 2 yumurta, 1 bardak un ve 1 bardak yoğurdu karıştırdıktan sonra, eti bu karışıma ilave edip fırında(180 derece) yaklaşık 20-25 dakika pişiriyorsunuz.
Afiyet olsun şekerim.. Güzel gözüküyor.
YanıtlaSilTeşekkürler Senemciğim:)
SilAnkara tavaya bayılırım...Bizim iş yerinde çıkar bazen...Bir kere evde kendim deneyeyim dedim ama beceremedim...Senin ki nasıl oldu...Tadından bahsetmemişsşin.Umduğun gibi mi oldu...Bende denemek istiyorum da....
YanıtlaSilValla bende bunu ilk denedim, ama bu klasik Ankara tava tarifi değil bence. Evdekilerin damak tadına pek uydu diyemem. Başka tarifleri de deneyeceğim. Sevgiler...
Sil