26 Mart 2013 Salı

Balkondaki Küçük Bahçem

 Bu sabah çok güzel bir sürprizle güne "merhaba" dedik. Hiç farkına varmadan saksıdaki zambak bu sabah açmış! Sırf kökleri kurumasın diye, kışın yolun kenarından söktüğümüz, zambakları balkondaki saksılara sokmuştum. Hiç açacağı aklıma gelmedi, çünkü yıllarca bahçede açsın diye beklediklerim hala açmadılar!

 Bunlar saksının asıl sahibi, dereotu! Beni bütün kış idare etti, şu kadarcık dereotu taze taze. Gerektikçe kestim, kullandım. Yanında her daim açan pembiş kızlar, sardunyalarım:)

 Ve balkonumuzun sultanı Limonumuz... Hala kıyıp limonlarını koparamıyoruz. Geçen kardeşim "yapıştırdın mı bunları?" diye çekmeye çalışıyordu, yapma sanarak! Dibinde de kendiliğinden birkaç kiraz domates fidesi çıktı. Sökmeye kıyamadım, çiçekleri var üzerinde.



Limonumuz mis gibi kokusuyla bir sürü çiçek açtı. Bakalım mahsul nasıl olacak bu sene? Yakında o da tabii terasa terfi edecek:) Bizimki gibi sizin gününüz de "aydın" olsun!


4 yorum:

  1. çok güzeller... o dereotlarının tadı çok daha tatlıdır eminimki:)))limonunuza da bayıldım.nazar değmesin;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, gerçekten elimizle yetiştirdiğimiz bambaşka:)

      Sil
  2. Ne güzel... Malesef benim balkonum yok...Keşke olsaydı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa,üzüldüm:( Bizim için balkon çok önemli, yazın hiç içeri girmem nerdeyse. Umarım en kısa zamanda balkonlu bir eve kavuşursunuz:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...