14 Mart 2013 Perşembe

Evime Bahar geldi!

 Dün markete alışverişe gittiğimde soğanlı çiçekleri görünce dayanamadım ve  2 Nergis ile 2 lale aldım. Eve gelince dikebileceğim kaplar buldum ve soğanları biraz dışarıda kalacak şekilde diktim. Üzerini eski akvaryumdan kalan kum ile kapattım.Ben görüntü olarak böyle seviyorum, eşim tamamen gömmekten yana  olsada! Önemli olan soğanları nemli ve serin tutmak. Hemen suladım, hatta laleler dünden bugüne boy bile atmışlar, şaşırdım:)

 Dikim aşamasında masamın hali!!


 Şimdilik saksıdalar. Çiçeklenme bitince, soğanları kağıda sarıp, karanlık, kuru bir yere kaldıracağım. Ta ki, Kasım ayında yeniden saksıya dikene kadar...



8 yorum:

  1. Bende yengecim ama yengeç olmak bazen çok kötü :( çook guygusalım malesef çiçekler çok şeker :)

    YanıtlaSil
  2. Evet, göstermesekte aşırı duygusal olmak yengeçlerin zaafı hakikaten. Onun dışında yengeçliğimden memnunum. Bu arada ziyaretin için teşekkür ederim. Bende hemen iade-i ziyarete geliyorum, müsait isen:)

    YanıtlaSil
  3. ve ben de böylece soğanlı bitkileri nasıl saklamam gerektiğini öğrendim:)) bilmiyordum çiçeklenme bittiğinde sarıp sarmalanıp saklanacağını. teşekkürler sibel:))
    çok güzel çiçekler, size çoktan gelmiş bahar. keyfini sürün:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ankara'ya bahar geç gelir, ama ben en azından evime getirdim diyelim! Bir faydam olduysa, ne mutlu bana:)

      Sil
  4. Sevgili Sibel bende tam bir çiçek özellikle lale severim o kadar ki bahçemde bir sürü lale soğanı varken her sene yeniden alır bir yerlere dikerim. şu sıralar hepside tomurcuk.. sevgililer gününde eşim kocaman bir demet lale alır mutlaka. şu sizin diğer çiçeğin ismi de altın kadehtir biliyor muydunuz? çiçeklerle sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretinize teşekkür ederim Şükran hanım. Bilmiyordum Türkçe adını, iyi oldu.Sevgiler...

      Sil
  5. Soganlar bu sekilde mi saklaniyormus,bunu ögrenmem iyi oldu.Ben de sakliyayim,bakalim seneye nasil olacaklar.Tsk.ediyorum,güzel bir haftasonu gecirmenizi diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yıldız. Sana da güzel bi hafta sonu diliyorum. Ankarada karlı ve soğuk bir haftasonu olacak ama, neyse!
      Bahçede, topraktaki soğanlara ellemiyorum. Onlar bir sonraki sene kendiliğinden çıkıyorlar, ama saksıdakileri çıkarıyorum.
      Sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...