24 Temmuz 2013 Çarşamba

Baharat Dolabı

 Bu ecza dolabını da arkadaşım Zeynep İstanbul'a taşınırken bana vermişti boyamam için. Aslında boyayalı çok oldu ama hem nereye asacağıma karar veremediğimden, hem arkasına asacak aparat bulamadığımdan kıştan beridir bekliyordu. Daha önce boyadığım ahşap servis sehpasından hala arta kalan dekopajları kullandım.

Orijinalinde ecza dolabı olan bu malzemeyi ben ters çevirerek, alta gelen kısmı üste getirdim ki, üst kısmını raf olarak kullanabileyim. 


 Teneke içeçeklerin açacak kısımlarını da topluyorum bu aralar. (Herkes gene garip garip bakıyor tabii!) Nedenine gelince, Pinterest'te gördüğüm çok güzel bir fikirden dolayı. Hani dolabı nasıl asacağımı bir türlü bilememiştim ya, şimdi biliyorum.

 Görüldüğü gibi açacak kısımlarını delikli yerlerinden dolabın arkasına çaktım ve iple tutturdum. Sonra da kolayca astım.


 Şimdi mutfağımda baharatlık olarak yerini aldı nihayet!



10 yorum:

  1. Fikrine hayran oldum.
    Ben de başlıyorum şimdi biriktirmeye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi, bende kopya çekiyorum Nilgün hanım:)

      Sil
  2. tam bir el emeği Sibel...harika..

    YanıtlaSil
  3. orijinal bir çalışma olmuş.
    eline, emeğine, zevkine sağlık.
    kutu kapakları o anlamda iyi iş görüyor,
    ben de faydalanıyorum zaman zaman:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ayy süper şeker oLmuş ya güLe güLe kuLLaN caNım:)

    YanıtlaSil
  5. Bayıldım bu teneke kutu açacaklarını kullanış biçiminize...Toplanıp saklanacaklar listesine şimdi onlar da eklendi sayenizde :)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ayşegül hanım. Artık çevremdekilerde alıştı, benim için bilumum ıvır zıvır(dondurma çubukları bile)topluyorlar.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...