13 Temmuz 2013 Cumartesi

Teras Düzenlemesi

Terasımdaki bitkilerin son halini paylaşmak istedim. Sıcaklardan tam olarak kendilerine gelemediler, bazıları kurudu bile:( Kalan sağlarla devam ediyoruz. Mesela beyaz petunyam öldü. Bu mor olan da gitsem mi, kalsam mı diye bakıyor. Yok, artık hormonla coşturulmuş, göz boyayan çiçeklere kanmayacağım! Az olsun, öz olsun, benim olsun. Yavaş yavaş büyür...

Limonun dibinden kendiliğinden çıkan kiraz domatesler hala toplanmayı bekliyor. Rüzgarda dönen bu yel değirmenini de Didim'den yeni aldım.


Neredeyse bütün saksıların dibinde Karadeniz sahilinden topladığım çakıl taşları var. Hem görüntü, hem de bitkiyi nemli tutmak açısından gayet faydalı diye düşünüyorum:)


Hem terasın temizliği, hem de bütün bu çiçek, böceğin bakımı beni zaman zaman zorlasa da, gene de stres atabildiğim en güzel yer...


12 yorum:

  1. Terasınıza bayıldım,Minik domatesler şahane..İnsan huzur bulduğu,nefes alacak bir yeri olamsı ne güzel.keyfiniz bol olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bende fırsat buldukça kendimi oraya atıyorum:)

      Sil
  2. mutlu exclusive design13 Temmuz 2013 12:48

    keyfini çıkar...

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir görüntü... Manzara güzel, teras rengarenk... hele değirmenin, kurbağan bittiiim bittim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim beğendiğinize, sizin güzel bahçenizden sonra benimki de idare eder:)

      Sil
  4. Teras kocamanmış maşallah. Ben küçükken anneannemlerin kocaman, salon kadar terasları vardı. Şimdi benim de bir kış bahçem var. Ama temizliği çok zor. Yazın mecburen camları katlayıp yana çekiyoruz. Tüm bahçe çimen olmasına rağmen nasıl o kadar toz olabiliyor bilemiyorum. Afyon çok tozlu bir memleket, hava kuru.. Eş dost "oh ne güzel keyif yaparsın" diyor ama valla zaman zaman eziyet oluyor bana. Hani o kış bahçesini yıkadığım süre kadar içinde oturmuşluğum yok galiba:) Neyse, emekli olunca bakalım, belki daha rahat ve geniş zamanlarda oturur keyif yaparım. Çiçeklere gelince evet, katılıyorum, yüzlerine baktıkça kendilerini geri çekiyorlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten gereğinden fazla büyük bir terasımız var beni zorlayan. Yıkamak ayrı bir dert, bitkilere bakmak ayrı ama gülü seven dikenine katlanır misali, şikayet etmemeye çalışıyorum. Size de güzel keyifler:)

      Sil
    2. Sibel hanim benim de oldukça büyük bir terasim var.ve şu an bir kaç çam fidanindan başka bir sey yok ve dizayn edilmiş teras resimleri var mi yada bakmam gereken internet adresi varmi bilgi verirmisiniz. Teşekkür ederim.

      Sil
    3. Merhabalar,
      Kusura bakmayın, ancak cevaplayabiliyorum. Ben genel olarak dergilerden ya da internetten yararlanıyorum. Özel bir internet adresi yok bildiğim. Kolay gelsin.

      Sil
  5. Huzur veren bir terasınız var,misler gibi, yaz günleriniz huzur içinde püfür püfür geçsin…

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...