14 Ağustos 2014 Perşembe

Günübirlik MUDURNU


 Haziran ayında bir Cumartesi, epeydir görmek istediğim Mudurna'ya doğru Ankara'dan yola çıktık. Bolu'yu geçtikten sonra Mudurnu yoluna saptık, yaklaşık yarım saat sonra  ulaştık. Tesadüfen bilmeden festivale denk gelmişiz, daha bir güzel oldu.


Aslında Mudurnu, Beypazarı'ndan daha etkileyici, Göynük misali küçük ve şirin. İtiraf etmek gerekirse bu kadar etkileneceğimi düşünmemiştim. Çoğumuz Mudurnu'yu tavukçulukla ilişkilendiririz. Ama çok fazlası var bu nostaljik ilçede.



Harika, otantik, arnavut kaldırımlı sokakları var mahalle esnafı ile dolu olan... Birbirinden güzel el işi ürünleri, organik yiyecekleri var satılan... Eşiğinde kedileri kıvrılan sıcak dükkanları var yüzü gülen... Önce eski mahalleleri, ahşap cumbalı konakları, evleri dolaştık bir güzel. Daha sonra festival alanına uzandık, teyzelerin yaptıkları gözleme, sarma ve baklavalardan tattık. Saat kulesine çıktık, pazardan taze sebze-meyve aldık. 


Kara kucak yarışmalarının yapılacağı anons edilince ilçenin çıkışındaki alana gitmek şart oldu. Oğlum küçüklerin karşılaşmasını izlemek istedi. Biraz seyrettikten sonra Sünnet Gölü'ne devam ettik. Daha önce de Göynük üzerinden bu göle uğramıştık. Etrafta hayvanlarıyla sakin ve küçük bir yer burası. İsterseniz kalabileceğiniz bir otel de var. Yeterince oksijen aldıktan sonra evimizin yolunu tuttuk.

2 yorum:

  1. ÖNCELİKLE HOŞGELDİN ÖZLEMİŞİZ SENİ.TATİLİNİN GÜZEL GEÇTİĞİNE SEVİNDİM.SAĞLIK VE MUTLULUKLA KALIN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Serpil ablacığım, hoşbulduk. Bende özlemişim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...