19 Eylül 2011 Pazartesi

KEDİ DİLLİ CHEESECAKE

Son günlerin favori pastasının tarifi geliyor!....Hem yapımı kolay, hem de görsel açıdan çook şeyler vaat ediyor.Bu tarifi sağolsun Sinem'in annesi (eminim bundan sonra da adını sık sık duyacaksınız!) sevgili Gülten abladan aldım. (Birbirimizi her gördüğümüzde tarif alır, veririz) Ona da bu tarifi komşusu asansörde ayak üstü anlatmış, bende ona göre yaptım.
Öncelikle 2 paket İtalyan kedidili alıyorsunuz. Şimdi her markette bulunuyor, ama "Bim"'den alırsanız daha ucuz!
Kreması:
               2 yumurta
               4 yemek kaşığı un
               1/2 kg süt
               7 kaşık şeker
               1 kutu labne peynir
Kelepçeli kek kalıbınızın etrafına hafif süte batırıp çıkarttığınız kedi dillerini sıralayın. Arada bir düşseler de, yılmayın. Sabırla tutarak kenarlara dizin. Ben ilk yapışımda olduğu gibi uzun uzun dizmiştim ama, sonrakinde ikiye bölerek kullandım. Öylesi çok daha iyi oldu! (bakınız fotoğraflar)



Kremanızı da hazırladıktan sonra, dibini ister kedi dilini kırarak, ister döşeyerek bir kat yerleştirin. Sonra bir kat krema, tekrar kedidili (yettiği kadar) derken , en üsttü krema ile kaplıyorsunuz. Krema da iyice soğuyunca (aceleniz varsa dolapta biraz beklesin) üzerine hazır meyveli sosu üzerindeki tarife göre yapıp döküyorsunuz. Onu da dolapta biraz beklettikten sonra istediğiniz meyve ile süslüyorsunuz. Servis zamanı geldiğinde kelepçeyi çıkarın ve kek kalıbının altıyla, kurdalenizi de bağladıktan sonra sunuma hazırdır!



Bence en yakışanı çilek, ya da frambuaz da olabilir. Ama çilek bulamayınca ikinci yaptığım vişneli ve muzlu oldu.
Hamiş: Bir gün önceden yapmak hem zaman kazandırıyor, hem de daha lezzetli oluyor. (Ama meyveleri ertesi günü dizmek gerekiyor tabii!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...