17 Eylül 2011 Cumartesi

Sakızlı Kurabiye

Geçenlerde televizyonda Ayvalık yemekleri yapılırken meşhur Sakızlı Kurabiyesi de tanıtıldı. Bana da farklı geldiğinden deneyeyim dedim ve çok hoşumuza gitti. Kıyır kıyır bisküvi gibi bayatlamayan hoş bir tat!
Sizlerle paylaşmak istedim:
14 yemek kaşığı un
1 bardak şeker
2 yumurta sarısı, 2 yumurta beyazı
3 adet damla sakızı
1 kabartma tozu
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı zeytinyağ
250 gr tereyağ
Susam


Yağları, yumurta sarılarını ve şekeri beraber yoğurun. Damla sakızını ezip içine atın. Az un, kabartma tozu ve sütü ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında kıvamını alana dek un ekleyin. Yuvarlayıp, şekil verdikten sonra önce yumurta akına, daha sonra da susama buladıktan sonra 150 derecede 30 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun!

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...