27 Ekim 2011 Perşembe

Salata/Meze



Arkadaşlarıma armut tatlısından önce ikram ettiğim salata/mezelerden bazılarını paylaşmak istedim. Öncelikle artık klasiğim olan Kurutulmuş Domates. Bu tarifi Tire'de yedikten sonra hep kullanır oldum. Kendim kurutmadığım zaman domatesi hazır alıyorum. Kaynar suda yumuşayıncaya kadar bekletiyorum. Süzüp, içine zeytinyağ ve sirke (ben balzamik sirkeyi tercih ediyorum, nar ekşisi de olabilir)biraz kekik katıyorum. Zaman zaman sarımsak, ceviz,yeşil zeytin kattığım da oluyor. Her türlüsü çok güzel oluyor. Hem pratik, hem de her sofraya yakışıyor.



İkincisi ise benim favorim, tarifini Gülten abladan aldığım Elmalı Salata. Hem değişik, hem de çok leziz!

3-4 yeşil elma
2 haşlanmış yumurta
1 bardak konserve mısır
3-4 yeşil soğan
mayonez,yoğurt
Elmayı soyup, minik minik doğruyorsunuz. İçine gene minik doğradığınız yumurtayı, mısırı ve doğranmış yeşil soğanı katıyorsunuz. En son 1 kaşık mayonez (ben az katıyorum) ve duruma göre 3-4 kaşık yoğurt ekledikten sonra karıştırıyorsunuz. Kıvamını yoğurtla ayarlayabilirsiniz.



Sonuncusu ise benim yıllar önce bir dergiden kesip, yaptığım bir tarif. Epeydir yapmıyordum. Yeniden gözdem oldu: Ispanaklı Patates Püresi. Onunda yapılışı çok pratik: Patatesleri haşladıktan sonra, katı yağ, tuz ve sütle püre yapıyorsunuz. Ispanağı doğradıktan sonra suyunu çekene kadar tavada çeviriyorum. Ateşten alınca içine biraz kremayı göz kararı (miktarı zevkinize göre) döküyorum ve tuzluyorum. Pürenin yarısını cam kaba alıp arasına ıspanağın hepsini yayıyorum. Pürenin kalanını ıspanağın üzerine döşedikten sonra en üste kaşar rendeledikten sonra, eriyene kadar, fırında tutuyorum.
Sebze yemeyen çocuklarım, patates püresinin hatrına ayıla bayıla yiyorlar:)
Bu basit ama lezzetli tarifleri denemenizi öneririm. Afiyet olsun! 



2 yorum:

  1. tarifleriniz ve sayfanız çok hoş gerçekten..
    bayıldım..
    seve seve izleyicin oldum hemen..
    bende sizi bekliyorum sayfama..
    kucak dolusu sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil
  2. bir ricada bulunsam,,,
    izleyicim olmanızı istesem,
    çok şey mi istemiş olurum sizden...
    çok teşekkür ederim şimdiden..
    sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...