2 Kasım 2011 Çarşamba

Satranç Sehpası Boyama


Daha önce bu sehpayı ele alacağımından bahsetmiştim. Sonunda aklımdakini gerçekleştirebildim ve sonuçtan çok memnun kaldım doğrusu! Artık oğluşların oynayabilecekleri bir satranç sehpaları var.
Bu,camı taşınırken kırılmış, atıl durumdaki sehpayı önce beyaza boyadım, sonra Antiquing Medium ile eskittim. Hareket katsın diye "Atölye Nar"ın dekopaj resimlerinden satrançla ilgili resimlerinden çıktı alıp, üç tarafa yapıştırdım ve bacakların üst kısımlarını koyu yeşile boyadım. Açılan tarafa da daha önceki artan resimlerin bordürlerini uygulayıp boyadım . Bu arada camcıma gidip, satranç için kareli cam sipariş ettim, o da tam istediğim gibi oldu. Vernikledikten sonra büyük oğlumun küçükken Mısır'dan aldığı kemik satranç taşlarını üzerine yerleştirdim.
Ben çok beğendim. Tasarladığım gibi hem estetik, hem fonksiyonel oldu:)

This was my old cofee table with a broken glass on top. I wanted it to be functional again and use it as a chess table for my sons. I painted it all white first , then for an aged look I used Anttiquing Medium and applied chess decoupages on three sides. To  add some colour, I painted the top parts of the legs dark green. Finally I had a glass cut on top with suitable squares for chess. Eventually drumroll! please, here it is....I really liked it when finished, even more than I imagined (lol)





16 yorum:

  1. Bir sehpa bu kadar mı güzel değerlendirilir, bir satranç sehpası bu kadar mı özel olur... Fikrine, ellerine, zevkine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Banu hanım, beni şımartıyorsunuz. Ama hak ettim değil mi, bende çok sevdim:)

    (Sonunda kelime doğrulamayı kaldırabilmişim sanırım)

    YanıtlaSil
  3. Πάρα πολύ ωραίο έγινε το τραπεζάκι. Και το χαραγμένο με τετράγωνα τζάμι, μια πραγματική σκακιέρα.

    YanıtlaSil
  4. mutlu exclusive design2 Kasım 2011 21:55

    Aştın kendini Sibel. Çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Canım sağol, biraz da senin sayende:)

    YanıtlaSil
  6. O kadar güzel ki söyleyecek söz bulamadım. Ahşap boyama işine yeni başlamış biriyim ama yaptıkça çok zevk alıyorum. Umarım ben de cesaret edip mobilyalarımı boyayabilirim,sizinkileri gördükçe heveslendim.Sizin ellerinize sağlık ! Oğluşlar güle güle kullansınlar.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Colette,
    Benimde(yıllar önceki acemi işleri saymazsak)ilk işlerim bunlar. Ama işi büyütüp, girişteki dresuarı ve merdiven parmaklıklarına el atacağım:)

    YanıtlaSil
  8. Tesadüfen buldum blogunuzu, çok begendim bu çalışmanızı ellerinize saglık :)

    YanıtlaSil
  9. BLOGUNUZU TESADÜFEN BULDUM VE ÇOK BEĞENDİM HARİKA BİR ÇALIŞMA

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Aslı ve Gönül, çok teşekkür ederim. Hoşgeldiniz! Bende sizleri ziyaret ettim, çok güzel çalımalrınız var. Görüşmek üzere:)

    YanıtlaSil
  11. sevgili sibel kaktüs saksısını tahmin ettiğin gibi alttan delmedim çünkü kaktüsler büyütmesi en kolay bitkiler sıcak ve susuz aylarca kalabiliyorlar
    mutlu bayramlar sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Sibel Hanım Merhabalar,
    Hepsi inanın birbirinden güzel, ellerinize sağlık. Sıkı takipçinizim bundan sonra. Sevgilerimel... NURDAN

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler Nurdan hanım. Bende sizin. Görüşmek üzere:)

    YanıtlaSil
  14. sibelcim çok özel ve şahane pşmuş..

    YanıtlaSil
  15. tebriklermükemmel bir geri dönüşüm olmuş..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...