Ana malzeme tavuk göğsü tabii ki. Sıvıyağda wok'ta kızarana dek kavuruyorum. 1 kaşık bal ekledikten sonra içine ince dilimlediğim çeşitli sebzeleri (pişme derecelerine göre) sırasıyla tavaya ekleyip, onları da çeviriyorum. Ben evde ne varsa katıyorum (havuç,kabak, biber,mantar,soya filizi) Sebzeler biraz yumuşayınca içine 1-2 kaşık buğday nişastası/un ekledikten sonra çeşitli sosları ekliyorum: Soya sos, teriyaki sos,oyster sos. En son olarak biraz köri,kimyon,kekik ekledikten sonra ateşten alıyorum.
*Tuz eklemiyorum, soslar yeterince tuz içeriyor!
Afiyet Olsun:)
I like cooking chicken in the Thai way ever since and experiment adding new spices, sauces in it while cooking. First scorch the chopped chicken breasts in the wok with little oil. Add a spoonful of honey and stir it. Then you can add all kinds of sliced vegetables you like (carrots,courgettes,green/red pepper,mushrooms..)After the vegetables are simmered add 1-2 tablespoons of flour or starch. I do not put any salt as the sauces are very salty, but use different spices, especially curry,thyme) Finally it's time for the sauces; I always use soya sauce, teriyaki sauce and oyster sauce.
It's ready already:)
yemeğin pek güzel görünüyor.ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilSibel, I tried to translate, and I got some of the recipe, but it looks so very good!! I did love being in Turkey and bought several of my favorite things there...2 Turkish yahyali rugs, wrought iron and painted plates. It is beautiful and I loved it there! I was at Incirlik Air Base, and in Adana.
YanıtlaSilThank you Anita, I will also add the English version, sorry for that!
YanıtlaSilI'm so glad you liked my country:)
Teşekkür ederim Serpil hanım:)
YanıtlaSilTERİYAKİ SOS VE KÖRİNİN GİRDİĞİ YEMEĞİN KÖTÜ OLACAĞI DÜŞÜNÜLEMEZ BİLE:))ELLERİNİZE SAĞLIK ayda
YanıtlaSilSibek tatlım ben de uzun zamandır böyle bir tarif arıyordum ellerine sağlık pek de güzel olmuş.
YanıtlaSilDene canım, pek kolay yapılıyor:)
YanıtlaSil