12 Aralık 2011 Pazartesi

Ayvalı Yer Elması

Bahçemizdeki ayvaları zaten toplamıştık. Şimdi yer elmalarından da biraz sökünce ikisini buluşturmak bugüne kısmetmiş. Bu arada eşim çok sevdiği muşmulalarını da sonunda toplamiş!




Her zamanki gibi, Aydın'dan gelen saf zeytin yağında soğanları öldürürken içine 1 kesme şeker atıp karamelize ediyorum. Hemen arkasından domates ve biber salçasını ekleyip biraz pişiriyorum. Sonrasında doğradığım ayva ve yer elmalarını ekliyorum. Pişmeye yakın tat versin diye, yarım portakalın suyunu ekliyorum. Servis tabağına aldıktan sonra da balkonumda yetişen körpe maydanozla üzerini şenlendiriyorum!

7 yorum:

  1. ayyy ben bunu derhal denmek istiyorum.salçasız ve domatessiz de olabilirmi acepp:))AYDA

    YanıtlaSil
  2. ohhh afiyetler olsun.bir anlatmışsın ki yemiş kadar oldum.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. bende dün akşam ayvalı kereviz pişirdim ilk defa.. ayva değişik bir lezzet katıyor gerçekten, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler güzel yorumlarınız için.

    Sevgili Ayda, neden olmasın? Aslında zeytinyağlılara normalde salça koymazlar ama biz sevdiğimiz için az katıyorum:)
    Kerevizi de ayva ile pişiriyorum,hele tazecik Aydından gelenler olursa:)

    YanıtlaSil
  5. Sibelcim ben de yer elmasına bayılırım ne güzel bir mix yapmışşsın, bayıldımm.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler canım. Geldiğinizde size de yapayım:)

    YanıtlaSil
  7. harika doğal ne kadar güzel ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...