Bahçemizdeki ayvaları zaten toplamıştık. Şimdi yer elmalarından da biraz sökünce ikisini buluşturmak bugüne kısmetmiş. Bu arada eşim çok sevdiği muşmulalarını da sonunda toplamiş!
Her zamanki gibi, Aydın'dan gelen saf zeytin yağında soğanları öldürürken içine 1 kesme şeker atıp karamelize ediyorum. Hemen arkasından domates ve biber salçasını ekleyip biraz pişiriyorum. Sonrasında doğradığım ayva ve yer elmalarını ekliyorum. Pişmeye yakın tat versin diye, yarım portakalın suyunu ekliyorum. Servis tabağına aldıktan sonra da balkonumda yetişen körpe maydanozla üzerini şenlendiriyorum!
ayyy ben bunu derhal denmek istiyorum.salçasız ve domatessiz de olabilirmi acepp:))AYDA
YanıtlaSilohhh afiyetler olsun.bir anlatmışsın ki yemiş kadar oldum.ellerine sağlık canım
YanıtlaSilbende dün akşam ayvalı kereviz pişirdim ilk defa.. ayva değişik bir lezzet katıyor gerçekten, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler güzel yorumlarınız için.
YanıtlaSilSevgili Ayda, neden olmasın? Aslında zeytinyağlılara normalde salça koymazlar ama biz sevdiğimiz için az katıyorum:)
Kerevizi de ayva ile pişiriyorum,hele tazecik Aydından gelenler olursa:)
Sibelcim ben de yer elmasına bayılırım ne güzel bir mix yapmışşsın, bayıldımm.ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler canım. Geldiğinizde size de yapayım:)
YanıtlaSilharika doğal ne kadar güzel ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSil