Eşim eve hastasının kendi yetiştirdiği tombul kabağı getirince hemen tatlımızı yaptım. Klasik usulde (kabakları soyduktan sonra, üzerini örtecek kadar göz kararı şekeri ekledikten sonra kısık ateşte) pişirdim.
Bu sefer biraz farlı bir sunum yapmak istedim ve kasenin dibine önce kaymak yerleştirdim. Onun üzerine de kabak tatlısını bastırarak ekledim ve düzelttim. Ters çevirince kaymak üste geldi tabii. Üzerini de olmazsa olmaz (bahçemizin) ceviziyle süsledim. Böylece daha hafif bir kabak tatlısı oldu. Afiyet olsun!
Bu tarifle "yesilmutfaktantarifler"in ev sahipliği yaptığı Porselen Demlik Çay saati 71.hafta etkinliğine katılıyorum.
harika görünüyor.. zaten kabak tatlısını çok severim, acayip canım istedii..
YanıtlaSilOmnom nom nom çok leziz gözüküyoor hemen denemek lazım elinize sağlık :))
YanıtlaSilgörüntü harika lezzete süperdir muhakkak.afiyetler olsun ellerine sağlık.şekerli bir hasta olarakta bana bakmak düştü,offf yaa offf
YanıtlaSilSabah yorum yazdım uzun uzuuun tam yollayacaktım net. bağlantım koptu :( Şimdi yeniden geldim bir parça almadan da gitmem :) Ah sevgili Sibel hanımcığım,ellerinize sağlık ne muhteşem bir taddır bu ? Yenmez mi hiç ? Ellerinize sağlık !
YanıtlaSilTeşekkürler, keşke Ankara da yaşasaydınız da misafirim olsaydınız:)
YanıtlaSilharika olmuş ellerinize sağlık .Bende beklerim sevgiler. http://sihirliparmaklarr.blogspot.com/
YanıtlaSilhımm nefis görünüyor: eline sağlık...
YanıtlaSilsevgiler