17 Ocak 2012 Salı

Kabak tatlısı

Eşim eve hastasının kendi yetiştirdiği tombul kabağı getirince hemen tatlımızı yaptım. Klasik usulde (kabakları soyduktan sonra, üzerini örtecek kadar  göz kararı şekeri ekledikten sonra kısık ateşte) pişirdim.
Bu sefer biraz farlı bir sunum yapmak istedim ve kasenin dibine önce kaymak yerleştirdim. Onun üzerine de kabak tatlısını bastırarak ekledim ve düzelttim. Ters çevirince kaymak üste geldi tabii. Üzerini de olmazsa olmaz (bahçemizin) ceviziyle süsledim. Böylece daha hafif bir kabak tatlısı oldu. Afiyet olsun!


Bu tarifle "yesilmutfaktantarifler"in ev sahipliği yaptığı Porselen Demlik Çay saati 71.hafta etkinliğine katılıyorum.



7 yorum:

  1. harika görünüyor.. zaten kabak tatlısını çok severim, acayip canım istedii..

    YanıtlaSil
  2. Omnom nom nom çok leziz gözüküyoor hemen denemek lazım elinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. görüntü harika lezzete süperdir muhakkak.afiyetler olsun ellerine sağlık.şekerli bir hasta olarakta bana bakmak düştü,offf yaa offf

    YanıtlaSil
  4. Sabah yorum yazdım uzun uzuuun tam yollayacaktım net. bağlantım koptu :( Şimdi yeniden geldim bir parça almadan da gitmem :) Ah sevgili Sibel hanımcığım,ellerinize sağlık ne muhteşem bir taddır bu ? Yenmez mi hiç ? Ellerinize sağlık !

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler, keşke Ankara da yaşasaydınız da misafirim olsaydınız:)

    YanıtlaSil
  6. harika olmuş ellerinize sağlık .Bende beklerim sevgiler. http://sihirliparmaklarr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. hımm nefis görünüyor: eline sağlık...
    sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...