26 Temmuz 2012 Perşembe

Buzdan Çanak


Uzun zamandır yapmadığım buzdan kaseyi, geçen gün arkadaşları davet edince bu sıcaklarda iyi gider diye düşündüm. 

İçine de istediğinizi koyabilirsiniz; buz, içecek vs. Ben bahçemizin meyveleri ile doldurmayı tercih ettim.


Yapılışına gelince de; önce derin bir kase ediniyorsunuz, sonra da onun içine konabilecek başka bir kap. İçe konan kabı ayarladıktan sonra bantlarla tutturuyorsunuz ki, kaymasın. Büyük kabı suyla dolduruyorsunuz ve suya çeşitli meyve, yaprak, çiçek atıyorsunuz ki, donunca dekoratif dursun. Sonra buzlaobında donana kadar bekletiyorsunuz (1 gece bekletseniz daha iyi donuyor!) Sonra bıçakla kenarlardan biraz sıyırarak kapları çıkarıyorsunuz.



8 yorum:

  1. hiç aklıma gelmemişti böyle bir şey yapmak bu sıcaklarda süper olur.paylaşımın için çokk tşk.ler sibelciğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunu yıllardır yaparım aklıma estikçe Serpil ablacığım. Gene estirdim işte:)

      Sil
  2. ne güzel fikir ve şık... eline sağlık, afiyet, bal, şeker olsun:))
    akşam olsun, eve gidip hemen yapmak istiyorum:)) paylaşım için teşekkürler sibel'cim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, yanlız donması için epey bir bekleyin yoksa çabuk eriyor:)

      Sil
  3. Çok şık fikrinize sağlık,paylaşım için teşekkürler.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mehtap hanım, bloguma hoşgeldiniz:)

      Sil
  4. Sibel bunu ben bir kere denemiştim harika fikir hele ki şu sıralar...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...