29 Temmuz 2013 Pazartesi

Limonun Faydaları

                                           (Fotoğraf, internetten alıntıdır)
 Limonun  birçok faydasını biliyoruz zaten ama okuduğum yabancı bir makalede yeni bir işlevini daha öğrendim ve uyguladım. Geçenlerde Korkmaz'ın çelik tenceresini almıştım. Maalesef ikinci kullanımda yemeği yaktım ve tencerenin dibi mahvoldu. Bende aldığım yere götürerek, zararlı olacaksa tencereyi atacağımı söyledim. Onlar da bir şey olmayacağını ve fabrikaya parlatmaya göndereceklerini söylediler. Açıkçası tencereyi tekrar kullanabileceğimi duyunca sevindim, ancak birkaç hafta sonra arayarak geri almamı, fabrikanın bir şey yapamayacağını söylediler.

Tencere evde beklerken, okuduğum makalede  bronz ve metali  tuz+limon ile ovarak parlata bileceğimiz yazıyordu. Bende hemen denedim ve sonuç fotoğraflardaki gibi! Tekrar kullanıyorum...


Limon demişken, başka bir kullanımından daha bahsedeyim. Kumaşlardaki tükenmez, dolma kalem vs. lekelerini (özellikle eşimin beyaz önlüğünde kileri) yıllardır limonla çıkarıyorum. Önce o bölgeyi limonla güzelce ovuyorum ve makinede yıkıyorum.
Limonu sıktıktan sonra bile işim bitmiyor. Limonun kabuklarını bulaşık makinesine koyuyorum ki hoş koksun. Aslında daha çoook, ama şimdilik bu kadar olsun...

2 yorum:

  1. mutlu exclusive design30 Temmuz 2013 09:25

    Sibel'cğm her derde deva limon tuz. Tencere, kettle, çaydanlık.... Limon tuzunu koy ve su ekleyerek iyice kaynat. Sonra istersen makine de istersen elde yıka!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım, kettle ve çaydanlık için kullanıyorum ama bu sefer tencerede işe yaramadı. Böyle tuz+limon ile ovarak çıkartabildim ancak:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...