10 Temmuz 2013 Çarşamba

Meyve Likörü Yapımı

Bahçemizden bu sene oldukça fazla kayısı ve vişne aldık, özellikle kayısı rekorunu kırdı. Tatilden döneli beri kayısı, vişne ayıklamaktan, onları kaynatmaktan gına geldi. Ne yapacağımı şaşırdım! Birazını arkadaşlara dağtıttık. Ezik gibi olanlarla meyve suyu yaptım. Sabah akşam içiyoruz.



Büyük oğlum o kadar işin arasında Profiterol isteyince, küçük te baklava istiyorum diye tutturdu. Valla baklava açamayacağıma göre, bende  profiterol yaptım.

Mahsulü fazla bulunca farklı birşeyler de denemek istedim ve ilk defa likör yapıyorum, haydi hayırlısı! İnternette araştırdım ve üç aşağı beş yukarı aynı tariflerle karşılaştım. Kavanozlara göz kararı meyveleri dizip, aralarına gene göz kararı şeker serperek sıra sıra dizdim. Şimdi güneşte birkaç hafta bekleyecekler (üzerine tarihlerini de yazdım) Daha sonra arzuya göre alkol ekleyebilirsiniz. Oktay Usta'nın tarifine göre alkole gerek yok, kendisi mayalanıyormuş. Kimisi etil alkol alın diyor, kimi votka, cin gibi alkollü içkiyi damak tadınıza göre katabilirsiniz diyor. Hele o aşamaya bir gelelim , o zaman düşünürüm. İyice bekledikten sonra süzüp, alkolü katacak ve bu defa karanlıkta bekletecekmişim. 
 

 Dolabımın hali şu anda böyle, güç bulur bulmaz kalanlar reçel yapılacak inşallah!
 

3 yorum:

  1. Afiyet olsun!
    Ben her yıl vişne likörü yaparım çok da güzel olur.
    Yalnız kavanozlara vişneyle birlikte bir kaç parça kabuk tarçın ve karanfil de atarım. Aklınızda bulunsun :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Nilgün hanım. Aslında yazmayı unutmuşum, bende tarçın kabuğu koydum. Sizin tarifiniz nasıl, bilmek isterdim bir ustadan. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sibelcim bu meyvelere bayıldım. Nefis neifs...
    Bu sene bir türlü vakit bulup reçel yapamadım inanır mısın?
    Umarım bundan sonra olur:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...