1 Ağustos 2013 Perşembe

Portakallı, tarçınlı Nazarlık

 Bu aralar limon, portakal derken narenciye takılıyorum . Kilere astığım yeni nazarlığım... Hem kem gözlerden, hem güvelerden korusun diye:)

 Epey bir evvel aklımdaydı aslında bu tür bir nazarlık yapmak, ben  bir mağazada farklı şekillerini görmüştüm ama benimki bana özel oldu. Evde epeydir duran iki portakalın(artık büzüşmüş olan) kabuğunu soydum ve şeritler halinde kestim. Naylon ipi 2 kat yaparak kafama göre biraz portakal, biraz tarçın kabuğu ve evde bulduğum bilumum nazar boncuklarını dizdim. Aslında karanfil de dizilecekti ama iğne ile delemedim, portakalların aralarına sokuşturdum. Bu arada tarçın kabuğunun ancak bazılarını suda bekleterek yumuşatabildim. 

 Bir tane uzun, mecburen bir tane de kısa yapabildim (portakal bitti, limonda olabilirdi ama uzun-kısa daha iyi olur diye düşündüm). Kilerin kapısına asıverdim ki gerçekten kurular böceklenmesin diye. Böylece 2 portakalla 2 kuş vurmuş oldum! Hem nazarlık, hem böcek savarlık :)  Nazar boncuksuz olarak limon ve portakaldan dolap içlerine de yapacağım, malum güveden korumak için bu sefer.


8 yorum:

  1. bayıldım bayıldım bayıldım..
    daha da diyecek başka lafım yok..
    hemen deneyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler İdil, beğendiğine sevindim. Gerçekten hem basit, hem de kullanışlı:)

      Sil
  2. görüntüsü güzel olduğu kadar faydalıymış bak, hem de missss gibi kokar, çok sevdim, yapılacaklar listesine aldım gitti :)

    YanıtlaSil
  3. portakal yada turunç reçeli istedi canım senin nazarlığı görünce. mavi boncuklarda şeker . yiyesim geldi birden. oruç başıma mı vurdu ne?

    YanıtlaSil
  4. mutlu exclusive design1 Ağustos 2013 23:45

    Güveler için iyi fikir....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...