10 Şubat 2017 Cuma

KAHVALTI ZAMANI


Bu hafta sonu kahvaltıya farklı bir şeyler hazırlamak istedim. Dışarısı soğuk ama neyse ki güneşli. Onun için biz de keyifle sofraya oturduk. İlk olarak fırına verdiğim baharatlı, kaşarlı ekmek tarifini paylaşayım. 



Bunun için öncelikle tercihen esmer (tahıllı/tam buğday/çavdar vs) ekmek kullanırsanız daha iyi olur. Hatta çok taze olmasın ki, içine tereyağını rahat süre bilesiniz. Ekmeği fotoğraftaki gibi verev olarak mümkün olduğunca çok kesin. İçine (tereyağ+biberiye+kırmızı biberi) karışımını sürdükten sonra, son olarak rende veya ince dilim kaşarları yerleştirin. Üzerini aluminyum folyo ile kaplayarak, fırına verin. Kaşarlar eridikten sonra mis gibi ekmeğiniz hazır! 

Resmini çekmeyi unutmuşum ama, diğer bir tarifim, Zeytin Salatası: doğranmış yeşil zeytinleri, dövülmüş cevizi, yeşil soğanı ve kuru domatesi harmanlayın. Ayrı bir yerde biber salçası, nar ekşisi ve zeytinyağını karıştırın ve malzemelerle buluşturun.

Son olarak Peynirli Toplar: beyaz peynir, domates kurusu (ıslatıp, rondodan çekilecek), çörek otu, çekilmiş ceviz ve dereotunu zeytinyağ ekleyerek yoğurun ve top şeklinde elde yuvarlayın.
Şimdiden afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...