Önce tavuğu haşlayıp, didikledim. Garnitürleri de(havuç, patates, bezelye) haşladıktan sonra, hepsini karıştırdım. Tuz ve karabiber ekledim. Beşamel sosu hazırladım: Göz kararı margarin/tereyağı erittikten sonra ona göre un ekleyip, helva gibi biraz kavuruyorum. İçine azar, azar sütü ekliyorum. Karıştırırken muhallebi kıvamı alana dek süt ekliyorum. Pişince tavuk+garnitür karışımına ekleyip, borcama alıyorum. Üzerini sosla kapatıyorum. Servis zamanı üzerine kaşar rendeleyip, 10 dakika kadar kaşar eriyene dek fırında tutuyorum. Afiyet olsun!
24 Aralık 2011 Cumartesi
Beşamel Soslu Tavuk
Önce tavuğu haşlayıp, didikledim. Garnitürleri de(havuç, patates, bezelye) haşladıktan sonra, hepsini karıştırdım. Tuz ve karabiber ekledim. Beşamel sosu hazırladım: Göz kararı margarin/tereyağı erittikten sonra ona göre un ekleyip, helva gibi biraz kavuruyorum. İçine azar, azar sütü ekliyorum. Karıştırırken muhallebi kıvamı alana dek süt ekliyorum. Pişince tavuk+garnitür karışımına ekleyip, borcama alıyorum. Üzerini sosla kapatıyorum. Servis zamanı üzerine kaşar rendeleyip, 10 dakika kadar kaşar eriyene dek fırında tutuyorum. Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder