14 Şubat 2017 Salı

BANSKO -Ne Yenir, Ne İçilir?



Bansko'da konaklamaya sadece kahvaltı dahildi. Otelin kahvaltı seçeneği çoktu ama bizim damak tadımıza pek uygun değildi. Ben her zamanki gibi beyaz peynirimi ve zeytinimi yanıma almıştım.
 Orada da peynir, zeytin var ama dediğim gibi lezzetli değillerdi. Reçelleri de bizimkinden farklı. Sıcak olarak her gün sucuk, salam      vardı ama domuz ve dana karışık olduğundan yiyemedik. Sonuç olarak kızarmış ekmek/tereyağ, yumurta vs karnımızı doyurduk.

Bansko'da çok sayıda, her keseye uygun, çeşitli yemek seçenekleri mevcut. Ayak üstü bir şeylerde atıştırabilirsiniz,lokantaya gidip   şarap eşliğinde mükellef bir yemekte yiyebilirsiniz. Bizim gibi tavuk dönerciler her köşe başında var (dürüm tavuk döner 8 TL civarında). Dışarıda oturup dilim pizza (6 TL), hamburger vs   alabilirsiniz.                                                                                                  




Biz ilk akşam, ana cadde üstünde, dışarıda kuzu çevirme yapılan bir lokantaya gittik.Grup olarak ortaya karışık et getirelim dediler. Fotoğrafta gördüğünüz et 5 kişilikti ama ne biz ne de diğer masadakiler bitiremedik. Ön tarafta görülen geğik eti, arkasındaki kuzu ve dana şiş. Et yanar dönerli bir şekilde, törenle sofraya geldi ama sonunda fatura da bayağı kabarık geldi. Sipariş verirken pazarlığınızı net yapın. Maalesef fix menu gibi bir kavram yok.



Kızartma ile karışık salataları meşhurmuş (fotoğrafta üstte). Alttaki peynirli, bir özelliği olmayan salataydı.




Aslında "Mehana" denilen yerler daha uygun ve gruplara istediğinizde fix menu yapıyorlar. 20 levaya et, salata, ciğer sarma ve içecek verebiliyorlar. Her mekanda canlı müzik var ve sesleri de gerçekten çok güzel. Çoğu Türkçe de söylüyor. "Ankara'nın bağları" bile çalınıyordu! Şarap Türkiye'ye göre daha uygun ve çeşitli.


Ertesi gün et yemek istemediğimizden, sadece çorba içmek istedik. Bistro tarzı, küçük mekanda bile çok güzel canlı müzik vardı. Porsiyonlar gerçekten çok doyurucu. Çorbalar bizim usul gibi değil, sulu yemek adeta. Gulaş çorbası aslında bildiğimiz gulaş gibi, içi et dolu. Tavuk ve kuzu çorbası da öyle.  Yanında sarımsaklı, peynirli ekmek de gayet lezzetli.    
Gece hayatı da oldukça hareketli. Çok sayıda gece kulübü, disko, bar mevcut. Etrafta birkaç lunapark var. 

Bansko ile ilgili bir önceki yazımı okumadıysanız, genel bilgi almak için mutlaka okuyun derim. Bir sonraki yazım Bansko da alışveriş ile ilgili olacak. Sevgiyle kalın!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...