30 Temmuz 2017 Pazar
ENGİNAR TATLISI
Sonunda bu yaz Urla da enginar tatlısının tadına bakabildim. Aslında ayva tatlısına çok yakın tadı. İsterseniz pişmiş enginarın üzerine karamelize elma konarak, ya da benim yediğim gibi dondurmalı yiyebilirsiniz. Muhteşem diyemeyeceğim ama denemeye değer!
Nisan'ın sonunda Urla Enginar Festivaline gittiğimizde Belediye'nin dağıttığı enginar tarifleri kitapçığında ise bambaşka bir tarif vardı. Onu da yazayım, belki denemek isteyen olur.
Malzemeler:
4 enginar
50 gr badem içi
2 adet çubuk tarçın
2 portakal
2 bk su
2 bk şeker
1 adet ayva
Bir tencereye enginarları, şekeri, suyu, dilimlenmiş ayvayı ve çubuk tarçını koyup kaynamaya bırakın. Enginarlar piştikten sonra, üzerine badem içini ve portakalın zarsız olan kısmını ekleyin. Çok az daha pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine ister dondurma, ister kaymak koyun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder